Till Helge Helgons förstasidaFilips foto-pärlplattor

Nummer:

1

2

3

4

Bild:

Motiv:

Ludvig Viktor Edvard Haddock

Datum:

21/12 00 20/12 01 18/12 02 28/5 03

 

Mer info Mer info Mer info  

Specialvalda färger

När jag skulle prova att göra en platta med en brun hund mot en blå sjö kom jag att tänka på de gamla pärlorna från Viktor-bilden. Jag fick köpa en extra påse bruna, men annars hade jag allt. Jag valde att bara ta med tre bruna, tre blåa och tre lila färger samt vitt, så att datorn inte skulle hitta på och använda några få orange eller röda pärlor eller nåt. Dessutom fuskade jag lite genom att göra vattnet blåare och nosen mörkare, så att det skulle bli rätt blandning av färger. Men sådant fusk är helt ok om bilden bara blir tydligare.
Så här blev schemat. Men två av de tre bruna pärlorna är nästan lika ljusa i verkligheten, så jag gjorde ett nytt fusk och blandade i svarta pärlor i den ena bruna färgen. Sedan fick slumpen avgöra om jag skulle ta en brun eller svart pärla.
Men jag tyckte att det var svårt att se skillnad på de olika nyanserna, så jag provade något nytt - att göra om färgerna till siffror i datorn (det var en del jobb) och numrera pärlorna. Det gick bra men det var lite tråkigare än att titta på färger.
Så här blev den till slut. Trots att jag var mer tveksam än någonsin, tycker jag att det blev en av de bästa pärlplattorna med sina rena färger. Den är sammansmält precis som Edvard-bilden, och sedan upptejpad på en tunn träplatta för att tåla att transporteras.