Till Helge Helgons förstasidaFilips foto-pärlplattor

Nummer:

1

2

3

4

Bild:

Motiv:

Ludvig Viktor Edvard Haddock

Datum:

21/12 00 20/12 01 18/12 02 28/5 03

 

Mer info   Mer info Mer info

Fler färger!

Om man har två ungar vill man ju inte ha bara den ena som pärlplatta... Så till nästa jul var julklappen given. Dessutom hade jag en så bra bild på Viktor, som tyvärr hade blivit felexponerad och ganska grynig. Men sådant är bara bra när man ska göra pärlplatta.
Fastän det bara hade gått åt en femtedel av pärlorna köpte jag nya. Jag hittade påsar som inte var så dyra och då kunde man få många fler färger. Jag använde sammanlagt femton färger, fler än någon annan pärlplatta som jag gjort förr eller senare.

Däremot lät jag bilden vara lika stor som den förra. Så här ser den ut med stödlinjer.

Här är pärlplattan färdiglagd med alla överblivna pärlor runtomkring. Man kan se att jag har fuskat och gjort bilden en halv ruta smalare än på ritningen. Det beror på att jag tyckte att ansiktet hamnade snett annars.
Strykt och klar. Hoppsan - den blev förstås spegelvänd... Men jag var mycket försiktigare och strök jämnt över hela ytan så att plattan inte skulle bukta sig. Sedan lade jag den snabbt i press innan den kallnade. Det funkade ganska bra, men det gick att utveckla tekniken ytterligare...

Fortsätt till nästa pärlplatta...