Till Helge Helgons förstasidaViktigt om Helge Helgons filmer

Vi gör en hel del filmer och det blir snabbt fler. Tyvärr passar ju inte filmer så bra på WWW, de tar ofta lång tid att ladda ner. Men vi vill förstås visa upp dem på Helge Helgons hemsida och då gör jag oftast så här:

Först gör jag en pytteliten kopia av filmen. Det går sällan att se vad som händer i den lilla rutan men alla kan se ATT det händer nåt i alla fall. Så här kan det se ut:

Sedan gör jag en större som fortfarande är rätt ful men man brukar se vad den föreställer. Det värsta är att den tar väldigt lång tid att ladda ner om man använder modem när man surfar. Det kan ta tio minuter. Den kan också alla se. Den kommer man till om man klickar på den lilla bilden.

Och dessutom gör jag en riktig datorfilm. Den kan till och med ha ljud. Dessutom går den snabbare att ladda ner. MEN du måste installera ett litet program på din dator innan du kan se den. Du behöver bara göra det en gång men du måste fråga den som äger datorn innan du gör det. Programmet heter Divx :-) och hur du gör kan du läsa här.

Tänk på att om du väljer att ladda ner divx-versionen av en film går det snabbare om du trycker på bakåt-knappen så att inte den långsamma, fula filmen fortsätter att laddas bakom.