Till Helge Helgons förstasidaAnimerad film

Med hjälp av en digitalkamera, ett stativ och en dator kan man göra animerad film jättelätt. Man bara tar en bild i taget med kameran och flyttar några föremål lite mellan varje bild. Sedan kan man titta på dem i datorn, det räcker med ett mycket enkelt bildvisningsprogram för att spela upp filmen.

Men om man skall kunna visa dem över Internet måste man göra dem mindre. Läs här hur du gör för att titta på film på Helge Helgons hemsida.

Vi gör väldigt många animerade filmer just nu, sist jag kollade hade vi gjort 35 stycken! Några blir riktigt bra och några blir rätt konstiga. Den bästa vi har gjort hittills är en av de första vi gjorde, den heter "Om stolar och hinkar" och utspelar sig på Filips balkong där några trädgårdsstolar jagar en familj hinkar. Vi har gett filmen både prat och spännande musik men vi är inte klara med den än.

Här är alla animerade filmer som vi tycker är värda att visa upp på Helge Helgons hemsida. De nyaste står överst, sen står de ungefär i brahetsordning. Rabbel-filmerna är förstås väldigt korta jämfört med de andra. De är ju gjorda för att visas lika länge som alla andra inskickade teckningar, nämligen åtta sekunder.

Senaste:

Papperskorgar

Färdiga:

Om stolar och hinkar

Trafikfarlig stol

Playmofilm 3: Rövarna

Helge Helgons framträdande i TV-programmet Vintergatan (endast Divx)

Rabbel (Vintergatan 5B)

Rabbel i klappan (del två)

Nästan färdiga:
Styckmordet

Saknar ljud:
Röda masken

Cowboyar och indianer

Student

 

Se även våra icke-animerade filmer!